با خواص انواع آجيل، خشكبار و ميوه خشك آشنا شويد

با خواص انواع آجيل، خشكبار و ميوه خشك آشنا شويد

با خواص انواع آجيل، خشكبار و ميوه خشك آشنا شويدTel:88-0000-0000

خواص بي نظير بادام

بادام همچون گردو و پسته ازجمله آجيل‌هاي خوشمزه‌اي است كه اتفاقا خواص بسياري هم براي سلامتي دارد. بادام از ميوه‌ي درخت بادام به‌دست مي‌آيد. نام علمي اين خشك‌بار پرونوس دالسيس (Prunusdulsis) و بومي مناطق خاورميانه، هند و شمال آفريقاست. همچنين در مناطقي مثل ايران، عربستان سعودي، لبنان، تركيه، سوريه، اردن و اسرائيل يافت مي‌شود. طعم بادام از شيرين تا تلخ قابل‌تغيير است و هر دو نوع آن در فروشگاه‌ها وجود دارد. اين آجيل خوشمزه، خواص درماني زيادي نيز دارد كه در ادامه به برخي از خواص بادام اشاره خواهيم كرد.

مصرف بادام 

بادام شيرين مصرف خوراكي دارد؛ اما از نوع تلخ آن روغن تهيه مي‌كنند كه معمولا به‌عنوان چاشني در غذا استفاده مي‌شود. معمولا بادام به‌صورت خام مصرف مي‌شود، اما مي‌توان از آن در سالاد و ساير غذاها استفاده كرد. شيربادام نوشيدنيِ لذيذ و جايگزين خوبي براي شير گاو است. مي‌توانيد مستقيم و با معده‌ي خالي از بادام استفاده كنيد؛ مصرف بادام با معده‌ي خالي مي‌تواند ميزان و سرعت جذب مواد مغذي آن را در بدن افزايش دهد. همچنين مي‌توانيد شب‌ها بادام را در آب خيس كنيد و صبح روز بعد آن را بخوريد. خلال بادام هم به‌عنوان يك چاشني فوق‌العاده در بعضي از غذاها استفاده مي‌شود.

۱. تقويت سلامت مغز

بادام سرشار از مواد مغذي است كه براي تكامل و سلامت مغز انسان اهميت دارد. مصرف بادام با افزايش سطح هوش ارتباط زيادي دارد و به همين خاطر از زمان‌هاي دور به ‌عنوان يك غذاي اصلي براي كودكان در‌حال‌رشد استفاده مي‌شده است. اين خشك‌بار از ريبوفلاوين و ال‌كارنيتين تشكيل شده است كه ازجمله مواد مغذي براي مغز هستند. بادام فعاليت‌هاي مغزي را افزايش مي‌دهد، در ايجاد مسيرهاي عصبي جديد نقش دارد و احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر را كاهش مي‌دهد. مطالعات نشان مي‌دهد كه استفاده از بادام در رژيم غذايي، مثل روغن بادام، براي سلامت عمومي و عملكرد بهتر دستگاه عصبي مفيد است.

بعضي از مادران هر روز بادام آب‌كرده به كودكان خود مي‌دهند. مصرف دو تا سه دانه بادام در روز كافي است. در صورت واكنش حساسيتي مي‌توانيد لايه‌ي خارجي آن را جدا كنيد، چون مواد مغذي ندارد.

۲. تنظيم سطح كلسترول

مصرف مداوم بادام به افزايش سطح كلسترول خوب خون (HDL) كمك مي‌كند و در كاهش كلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.

۳. بهبود سلامت استخوان

بادام منبع بي‌نظيري از ويتامين‌ها، مواد معدني و مقدار زيادي فسفر است. فسفر تأثير چشمگيري روي قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بيماري‌هاي وابسته به سن مانند پوكي استخوان جلوگيري مي‌كند.

4.انرژي خود را تقويت كنيد:

بادام،غني از منگنز، ريبوفلاوين و مس است، كه همگي در توليد انرژي موثر هستند اگر هميشه در حال حركت و جنب و جوش هستيد، سعي كنيد ، تعدادي بادام با خود داشته باشيد.

5. جلوگيري از نقص هاي زايماني:

بادام، حاوي اسيد فوليك است، كه در مقابل نقص ها و عيوب زايماني كمك مي كنند فوليك اسيد ،نقش مهمي در رشد سلول هاي سالم و تنظيم كننده بافتي دارد، بنابراين براي رشد جنين سالم، بسيار مهم است.

6.قدرت مغز خود را بالا ببريد :

كمي مطالعه علمي درباره مزاياي بادام نشان مي دهد ،كه آنها حاوي ريبوفلاوين و ال-كارنيتين هستند، مواد مغذي اي كه به رشد سلول هاي مغز كمك مي كنند. همچنين بادام، حاوي فنيل آلانين است، كه به فرايندهاي شيميايي مغز كمك مي كند.

7. درمان كم خوني :

كم خوني در صورتي ايجاد مي شود؟ كه گلبول هاي قرمز مقدار كمتري اكسيژن را حمل كنند بادام حاوي مس، آهن و ويتامين ها است، كه به عنوان كاتاليزور توليد سديم هموگلوبين كار مي كند.بنابراين، بادام مي تواند يك اقدام پيشگيرانه براي كم خوني باشد.

بادام تقويت كننده سيستم ايمني بدن: بادام حاوي مواد مغذي و خواص آنتي اكسيداني بالايي دارد. يك مشت بادام به اندازه يك پياله بروكلي يا چاي سبز آنتي اكسيدان پولي فنول به بدن مي رساند.

بادام و كاهش خطر ابتلا به سرطان: محققان گروه تغذيه دانشگاه كاليفرنيا اعلام كردند كه مصرف بادام با كاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در تماس است.

بادام و بيماري قلبي: اين خوراكي همراه با ساير آجيل و دانه هاي ديگر منجر به بهبود سطوح چربي خون مي شود و براي قلب مفيد است. شواهد نشان مي دهد كه رژيم غذايي شامل بادام منجر به رفع بيماري هاي قلبي مي شود. همچنين بادام منجر به افزايش سطح آنتي اكسيدان ها در جريان خون شده و كاهش فشار خون و بهبود جريان خون را به دنبال دارد.

بادام خام يا بو داده؟ بادام خام بهتر از بادام بو داده است. براي بو دادن بادام معمولا از چربي هاي مضر استفاده مي شود. به همين دليل بهتر است از بادام خام استفاده كنيد تا از چربي و نمك زياد دور باشيد.
بهتر است بادام را با پوست بخوريد: پوست نازك بادام سرشار از آنتي اكسيدان ها و مواد مغذي است. اين بخش از بادام خواص ضدويروسي و ضدالتهابي فوق العاده اي دارد. توصيه بر اين است كه بادام را با پوست نازك آن ميل كنيد.

منبع 1

منبع 2

منبع 3

ادامهـ مطلبـ
| ۲۲ دى ۱۳۹۸ | ۰۳:۳۰:۴۴ | حسين بخارائي
،
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :

جستجوگر


درباره ما

رمزینه بارکد


آمار

افراد آنلاين : 1
بازديد امروز : 22
بازديد ديروز : 4
بازديد كل : 178

سرویس وبلاگدهی فارسی یا پارسی رایگان